אחי הקטן בן 8 פונה לזרים לו במקומות ציבורים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/05/2023 | 23:24 | מאת: אחות

אחי הקטן פונה ללא הבחנה לאנשים זרים לו שפוגש ברחוב וכו', אומר להם שלום, שואל כל מיני שאלות. זה מדאיג כי בנוסף הוא לפעמים מתרוצץ לו, רץ לאנשהו, וחוזר אלי, למשל כשאנחנו בפארק, ואני רואה מרחוק שהוא מדבר עם כל מיני שנתקל בהם, גברים, נשים וטף.. כולם מגיבים אליו בחיבה.. אבל הייתי רוצה לדעת האם יש מה לעשות? האם בכלל רצוי לעשות משהו כדי למנן זאת? בנוסף יש לו עיכוב שפתי. עברית היא לא שפת האם של ההורים, והוא לא מדבר הכי ברור. הם תמיד בעבודה, הוא לרוב במסכים, משחק כל מיני אפליקציות.. ואני לא גרה איתם. האם דיבור שלא ברור ככה, יכול עוד להשתפר או שזה כבר מעיד על עיכוב שהוא מעבר לרק שפתי? תודה מראש אחות

שלום רב אל תדאגי ואל תגידי לו כלום. זה צורך שלו בחברה וידע. זה סקרנות . זה לא מזיק.בעניין העיכוב השפתי קחו אותו לאיש מקצוע. זה יכול לעזור מאד. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים