למה היא עשתה את זה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/05/2023 | 17:30 | מאת: אנה

שלום! יש לאח שלי חבר. וילדה מהשכבה שלו מאוהבת בחבר הזה והחברה הזה יכול להיות שאני מוצאת חן בעיניו (הוא מחמיא לי על הלבוש ,שאל את אח שלי אם יש לי חבר וכו'..) הוא לא מוצא חן בעיניי ואמרתי את זה לאח שלי,אבל בגלל שאח שלי מדבר איתו ניסיתי להיות נחמדה ולא לפגוע באף אחד ,אז לפעמים דיברתי איתו.. אנחנו לא מדברים והאמת שהוא קצת מעצבן אותי כי הוא ילדותי (אני לא אומרת שזה רע) אני לא רוצה זוגיות עכשיו ואני לא רוצה לצאת עם אף אחד לדבר ולהיות בשלום עם כולם זה כן אבל לא יותר מיזה. עכשיו,נחזור לילדה ,היא אמרה לו שהיא אוהבת אותו הוא אמר שזה לא הדדי ואז היא שאלה :"אנה מוצאת חן בעינייך?"הוא ענה שאולי או משהו כזה ומה אני חושבת עליו ,היא אמרה שאני לא סובלת אותו. הוא נפגע מיזה אחר כך היא שאלה אותי עם אני מדברת איתו אמרתי שלא ומה אני חושבת עליו אמרתי שנטרלי,ואז שאלתי הוא מוצא חן בעיניך,היא אמרה שלא ..ואז היא כתבה לו שאני מסכנה(בקטע שאין לי סיכוי איתו כי הוא מאוהב בה) וששאלתי עליו /התעניינתי בו. אבל זה לא נכון..מה לעשות? הוא גם אמר לאח שלי שהוא מחפש חברה ,ושלח לב ואמר שזה בשבילי ,אבל אני לא רוצה אותו ,ואני לא רוצה שהוא יחשבו שזה הדדי ,אבל ברור שאני לא צריכה להוכיח לו כלום אבל בכול זאת.. חברה שלי ואמא שלי אמרו שלהתעלם ,רק עם הוא יבוא לשאול אז להגיד שלא.אבל אני לא רוצה שהוא יפיץ שמועה שהוא מעניין אותי ,מה אתם חושבים? למה היא עשתה את זה?

שלום אנה כשאנשים נפגשים יש תחרות על משאבים ותמיד אנשים נפגעים במערכות יחסים.זו חלק מההתנהלות האנושית .מה יחשבו עלינו זו המחשבה הכי נפוצה והיא מלווה בפחדים, פחדים של דחיה. מה שלא תעשי ואיך שלא תגיבי מישהוא עלול להיפגע. לכן תעשי מה שאת מרגישה בלי כוונה לפגוע ותשמרי על עצמך שלא תיפגעי. אבל במערכות יחסים תמיד נפגעים.תתמודדי בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים