הבחור דורש תשומת לב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

09/04/2023 | 06:37 | מאת: רבקה

גידלתי את 2 ילדי כחד הורית בבית הורי(האבא לא בתמונה עד עצם היום הזה מתגורר בחול 17 שנה). האב עזב כשהילד בן שנתיים והילדה בת 5וחצי (כיום 18.5 ו 24). )(כשהבן היה בן 17.5 עברתי לגור עם בן זוגי והבן נשאר לגור בבית הורי מבחירה שלו.) הבן דורש המון המון תשומת לב כל הזמן סביבי ורוצה חיבוקים ונשיקות שזה כבר מעיק וכשאני כועסת ואומרת דיי הוא אומר שאני אצטער ויתגעגע אבל בנתיים זה מאוד מציק לי וזה ממש מוגזם. אני מבינה שאני דמות חשובה בשבילו אבל עדיין עניין הנשיקות והחיבוקים מציקים לי ומוגזמים.. מה עושים ?

שלום רבקה הבן החמוד שלך סובל מחרדת נטישה .את לא אשמה . האב עזב והוא כנראה זקוק לתשומת לב רבה. אני אתן לך הצעה פשוטה אך קשה לביצוע מבחינה רגשית.תיזמי את חיבוקים ומגע וחיזוקים מילוליים .כמה שאת יכולה יותר.זה יעזור לו להתגבר על חרדת הנטישה. כמו כן אל תכעסי עליו ועל תדחי אותו. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים