נשיקות בין אח לאחות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

19/09/2015 | 22:07 | מאת: שירי

שלום בני בן 8 כיתה ב לא מפסיק לנסות לנשק את אחותו בת ה6 כיתה . הנשיקות הן סתמיות כלומר בלחי ביד וכו...אך עדיין הדבר לא מוצא חן בעיני. הוא ילד מאוד אינטיליגנטי חכם נבון אך מעט ילדותי ילד אהוד שאוהב מאוד להביע רגשות. היא כל הזמן צועקת עלין ומסרבת לקבל נשיקה ממנו. שוחחתי איתו מס פעמים והסברתי לו שלא כולם אוהבים שמנשקים אותם כל הזמן...אמא תמיד אוהבת את הנשיקות שלו אבל לא כולם אוהבים וכשאחותו אומרת לא הוא מוכרח לקבל זאת. יחד עם זאת הוא כאילו כל הזמן מחפש את הנשיקות ממנה...לי נראה שזה יותר צורך רגשי מאשר מיני כיוון שהוא מבחינה מינית נורמטיבי לחלוטין אבל הילד לא מפסיק על אף השיחות...לפעמים אני כבר כועסת עליו...מה עושים? תודה רבה!

שלום שירי אין שום רע במה שהילד עושה. הוא זקוק למגע הזה ולהבעה של חיבה .את יכולה לעשות שיחה ביחד עם האחות ולהבהיר ביחד שהתנהגות זו אינה רצויה. תני לאחות הקטנה לנהל את היחסים עם אחיה . תתמכי בה ובזכותה לא לרצות את הנשיקות. גם אל תרדי עליו יותר מךי .תדגישי שזה צריך להיות בהסכמה ולא בכוח אבל אני לא רואה סכנה או נזק ברצון הזה. בהצלחה בהצלחה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים