גמילת לילה מטיטולים-

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

14/07/2022 | 15:38 | מאת: טל

שלום רב, הבן שלי בן 3.3, גמול ביום (גם פיפי וגם קקי), עם זאת, במהלך השנ"צ ושנת הלילה, הוא עדיין עם טיטול. שמעתי שמבחינה פיזיולוגית, ניתן להוריד טיטול בשינה, רק אם רואים שמס' פעמים הילד קם מהשינה עם טיטול יחסית יבש (זה לא המצב אצלנו). מנגד, שמעתי שאם לא מורידים את הטיטול בלילה, הילד לא ילמד לשלוט במתן השתן, מאחר והוא מודע לעובדה שיש לו טיטול. אם כך, מה לדעתך עליי לעשות? האם לחכות לטיטולים יבשים או בכל זאת לנסות להוריד את הטיטול בזמן השינה? בתודה, אמא מבולבלת.

שלום רב.חסרה אינפורמציה בקשר למודעות של הילד לשיתוף הפעולה שלו. למה נעשה קודם .? בהצלחה

24/07/2022 | 18:44 | מאת: טל

שוב שלום, לא ניסינו להוריד לו את הטיטול בשינה, כך שאני לא יודעת כמה הוא באמת מודע לזה שאם יהיה לו פיפי הוא צריך להתעורר ולקום לעשות. אנחנו תמיד אומרים לו שבהמשך אנחנו גם נישן בלי טיטול, והוא לא מביע איזושהיא התנגדות. פעם אחת בגן הוא קם עם טיטול יבש מהשנ"צ, אז למחרת הורידו לו, והוא קם רטוב אז החזירו לו ומאז לא הורידו לו יותר (זה היה לפני כמה חודשים). בזמן העירות הוא מאוד מודע והולך באופן עצמאי לשירותים, גם לפיפי וגם לקקי (למרות שבתחילה היה לו קשה לעשות קקי בסיר, אבל עכשיו הוא עושה ואפילו באסלה, בלי בעיה). מקווה שזה עזר לקבל תמונה יותר מלאה. תודה רבה!

האם השינה שלו עמוקה מאד.אם זה כך הוא לא מרגיש את הלחצים בזמן השינה ואז לא יעצור את הפיפי גם שיורידו לו את הטיטול

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים