הרטבה מכוונת בלילה בגיל ארבע וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

13/04/2015 | 13:02 | מאת: רונית

שלום רב, אודה לעזרתך- ביתי בת 4 וחצי, ילדה נבונה ותקשורתית. נגמלה מחיתולים בצורה מעולה והדרגתית- ממש לפי הספר בגיל שנתיים וחצי באופן שבו אני הייתי קשובה לצרכיה ולשלבי הגמילה. רק לעיתים רחוקות הייתה מרטיבה בלילה לאחר הגמילה ובעיקר בתקופות מעבר/ בזמן חולי. השינוי שחל בבית- ילדתי את ילדי השני לפני כחודשיים וחצי. ומאז הרטבת הלילה חזרה באופן מוחלט משמע- כל לילה ולילה. ניסינו הכל- החל מהסברים, עונשים, ניסיתי אפילו מקלחת במים פושרים, שיטת סיבה ותוצאה- תצליח לא להרטיב - פרס, גם טבלה שבועית של חייכן, מלבד דבר אחד שהמליצה לנו הרופאת ילדים- לחזור לטיטול - וכמובן ביתי אומרת אז שימו לי טיטול...היא נבונה ואפילו אמרה יש את הסדין שעוונית ככה שזה לא נורא שאני עושה במיטה...ברור לנו שזו הרטבה מכוונת - מעבר לכך שזה קשה ברמה הלוגיסטית -כי זה יומיומי - מה ניתן לעשות כדי לעצור את התופעה? אני מבינה שזה עונה על הצורך בתשומת לב מיוחדת אישית רק לה, ובכל היא משיגה את זה, לכן אני משתדלת כל יום כחצי שעה להיות רק איתה ועדיין זה לא פוסק. לכאורה אני מבינה את כל המצב ומנסה לעצור את התופעה אך עדיין לא מצליחה לשנות את המצב ולגרום לה לעשות בשרותים. מה דעתך? מה ניתן עוד לעשות? תודה רבה

שלום רונית הילדה מגיבה בחרדה עקב הלידה של תינוק חדש שלוקח את תשומת הלב של האמא. אני מציע לא לפחד מהשנוי הגמילה תחזור .שימי לה חיתול והתייחסי לזה בשוויון נפש כאילו זה דבר רגיל בלי לחץ ברגיעה מוחלטת ותוך זמן קצר היא תיהיה גמול שוב

13/04/2015 | 14:33 | מאת: רונית

תודה רבה, הרגעת אותי, איישם את מה שהצעת, מקווה שיעזור וההרטבה תחלוף. וכן אני מבינה שעלינו גם להפסיק לשוחח על כך איתה כי זה כבר נהיה הרגל לשיחה / תיאום ציפיות / חוקים בבית וכו'- פשוט להתנהג כאילו זה רגיל כמו שהצעת ולא "לחפור" יותר על הנושא, נכון? תודה רבה!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים