ילד מקבל מכות בבית ספר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

18/02/2015 | 17:14 | מאת: סיוון

הילד שלי בגן חובה בן 3 וחצי הוא ילד חכם מאוד עם אנטלגנציה רגשית גבוהה , בגן שלו יש ילד אחד שכל הכיתה סובלת ממנו הוא נותן מכות לילדים וכמעט לא עובר חודש בלי שבני מקבל מכה מסוכנת כמו בעין ! התלוננתי נל זה למורה והיא מודעת לזה אך אין לה פתרון מיידי לבעיה , הורים אחרים ולא מעטים התלוננו על כך בפני זאת בעיה שמלווה את הילד מגיל שנתיים !!! הבן שלי לא מכה בחזרה והוא חוזר עם התסכול הזה שהפך להיות נושא חינוכי עיקרי אצלי בבית!! אני מסבירה לילד להגן על עצמו תמיד עד כדי שהפכתי את עצמי לשק אגרופים לתרגול , הילד שלי בכל זאת לא מגן על עצמו בכלל ומצד שני הבעייה בבית ספר נראית לי הזויה ולא בטיפול רציני למי צריך לגשת ?? ואיך לגרום לילש שלי להיית אמיץ?

שלום רב לדעתי את פועלת בסדר גמור ומלמדת את הילד שלך כיצד להגן על עצמו. הסיבה שהוא לא מחזיר היא שהוא פוחד לקבל מכות כואבות לאחר שיחזיר. אל תלחצי עליו יותר מדי אבל תמשיכי לעודד אותו. לגבי המערכת החינוכית , הם לא יכולים לעשות הרבה אבל תמשיכי לנדנד. לדעתי זה לא נורא כל כך והוא ילמד בהמשך להגן על עצמו. כמו כן את יכולה לעודד את הילד שלך להזמין אתה ילד המרביץ אלייך הביתה ולהתיידד אתו. ילדים שרבים יכולים גם להתחבר.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים