ילד רגיש מאוד ןהשמעת קולות מוזרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/11/2021 | 21:39 | מאת: שחר

ערב טוב,בננו בן ה-8 הוא ילד מקסים ונבון ורגיש מאוד מאוד. הוא נבהל בקלות, נעלב בקלות, בוכה מהר, יכולת הריצה והקפיצה שלו איטית והוא נמנע מלשחק כדורגל או בהשתתפות בחוג קראטה במסגרת בית ספר, חוג בו אפילו הבנות משתתפות. לאחרונה, כנראה עקב השילוב של הקורונה + האזעקות, הוא החל להשמיע קולות גרוניים כמו רעש "של עכבר" וזה לא נשלט אצלו. האם סביר שהתופעה תחלוף עם ההתבגרות?האם זה חלק מתסמונת טורט שמתפתחת? איך מקנים לו יותר חוסן נפשי? הוא מרגיש צורך בלילה לבוא אלינו למיטה להתכרבל ומפחד מרעשים חזקים. יש לו בהחלט רגישות יתר. במצבי מתח ופחד הקולות הללו מתגברים גם בתדירות וגם בעוצמה ואנחנו ממש לא יודעים מה לעשות? האם להעיר לו שוב ושוב בכל פעם שזה מתרחש או דווקא לא להתייחס לכך בכלל? אודה לחוות דעתך.

שלום להורים .הילד החמוד שלכם סובל מרמה גבוהה של חרדות ורגישות יתר בין היתר לרעשים .כל מה שתיארתם זו תוצאה של הרגישות הגבוהה והחרדות.ולחרדות ורגישות יתר יש גם מרכיב תורשתי.אני מציע לכם קודם כל לא להעיר לו בכלל על כל ההתנהגויות שלו כולל הקולות שהוא מוציא.וגם להגיע לייעוץ והדרכת הורים. כל זה בהקדם לפני שהקושי מחריף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים