שליטה בילדה לא ממושמעת בגיל 11

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/11/2021 | 21:30 | מאת: עופר

שלום רב. אנו הורים בגיל 38 ויש לנו בת בגיל 11 ובן בגיל 8. הילדה אינה ממושמעת אלינו ולא מכבדת את המרות שלנו כהורים. האם זה לגיטימי לתת מכה "חינוכית" לא חזקה על היד או בישבן כדי לגרום לה להתרעה? שיחות,הגבלות,עונשים לא עוזרים והיא חוזרת שוב ושוב על ההתנהגויות שלה כמו לא להקשיב לנו שאנחנו מבקשים ממנה להעלות לישון, מושכת את הזמן, גורמת לנו להתרגז ולהתעצבן. אני כאבא מסרב לקבל את זה שילדה בגיל 11 לא תהיה לה יראת כבוד להורים שלה.אם זה היה בגיל 16 הייתי מבין אבל גיל ההתגברות אצלה התחיל בגיל 10 וזה לא מקובל עליי. אודה לעצתך.

שלום רב גידול לדים הוא תוצר של התרבות יותר מאשר השפעת ההורים בתוך הבית.הגישה שאתה מציג תגרום כנראה ליותר חיכוחים וכעסים בבית .ותביא לפחות משמעת.יש דרכים נוספות לגרום לילדה ללכת לישון .כדאי מאד שתלכו להדרכת הורים והמשפחה שלכם תיהיה יותר כיפית עם אווירה יותר טובה.בהצלחה טובי פלד

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים