דיבור עם זרים ילד בן 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

27/10/2021 | 22:17 | מאת: אחת

שלום רב הבן המתוק שלי בן 4 ושמתי לב שאנחנו הולכים לפארק שעשועים הוא מתחיל לדבר עם זרים. אם רואה ילד בפארק בא ומתחיל לדבר איתו וגם עם אמא של הילד...פעם אחרונה התחיל לדבר עם אמא של ילד על תיק שיש לה...אני לא יודעת מה להגיד כי מצד אחד אני לא רוצה להטמיע בו חרדות ולהגיד שאסור לדבר עם זרים(גם לא מכיר את המונח הזה) מנגד נראה לי לא לעניין שהוא פונה ככה למרות שזה ברור שזה רצון חברתי שלו והוא מאוד מתוק שמדבר ככה כי הוא פשוט רוצה להתחבר...מה ממליצה לי לעשות? האם זה תקין שהוא מתנהג ככה?

שלום אחת אני מציע לא להתערב יותר מדי בשיחה ולא להעיר לו בזמן השיחה .לאחר מכן בשעות מנוחה אפשר לדבר אתו על כך ולהרחיב את הנושא.סך הכל זו תכונה טובה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים