העברת ילד באמצע השנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

15/01/2015 | 19:38 | מאת: עדי

שלום, אני אם לילד בן 11 שהוא מבריק וחכם מאוד רק סובל מהפרעות קשב וריכוז. מטופל בריטלין שעושה את העבודה בדרך כלל. אני סמוכה ובטוחה שבתוך המערכת הרגילה הוא הולך לאיבוד, אינו לומד כלל, פעמים רבות מפריע והמורות מתלוננות. ברור מאליו שאיננו יושב להכין שיעורי בית בכלל. קיימת בפני אופציה להעביר אותו באמצע השנה לבית ספר פתוח (אנו גרים בצפון). לא אכפת לי שלא ילמד כלל, ממילא אי אפשר להכריח אותו והוא מאוד סובל במסגרת שחונקת אותו. עם זאת, אני חוששת מאוד! הוא כבר בכיתה ה', מה שהוא מכיר זה רק המערכת הקונבנציונלית ואני פוחדת ממשבר רציני במהות שלו. אולי לא ירגיש שייך? אולי לא ימצא חברים? אולי החופש פרוץ הגבולות הזה יגרום לו ללכת לאיבוד? אשמח לעצה טובה.

שלום עדי הרבה ילדים עם בעיית קשב סובלים וניזוקים במערכת "החינוך" לא נראה לי שיש בסיס לחששות. אבל כדאי מאד לבצע ייעוץ עם איש מקצוע. אדם שמבין ויודע איך המערכת פועלת.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים