גמילה ממוצץ שגרמב להתקפי זעם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

30/08/2021 | 01:42 | מאת: אלינור סלע

בת 2.5 זרקה את כל המוצצים שלה לפח מיוזמתה ובשל כך גמלנו ממוצצים. בימים הראשונים היה טוב ישנה לבד התחילה לדבר ברור יותר. לאחר מכך סביב העייפות החלו התקפי זעם והקשים מביניהם הם באמצע הלילה, לוקח לה זמן להירגע וליזור לישון צועקת לא בא לי לא רוצה שיגעו בה ומאוד קשה להביא אותה למצב שהיא נרגעת מהמגע בסוף איכשהו נרגעת ונרדמת ונוצנים לה לאורך כל ההתקף חיזוקים למרות שלעיתים זה אף מעצבן אותה יותר איך ניתן לסייע לה? האם זה חלק טבעי מהתהליך?

שלום אלינור הקושי של הילדה החל כשהיא זרקה את המוצצים לפח זה היה רגע של אי שקט אצלה והוא כנראה לא הפסיק .תנו לה למצוץ משהוא אוחר כמו שמיכה או דובי ותראו עם זה עוזר .אם לא כדאי שתלכו לייעוץ. בהצלחה טובי פלד

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים