גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/12/2014 | 17:37 | מאת: אמא לבן 3

שלום רב, בני בן 3. נגמל מחיתולים בגיל 2.8. בלילה ללא טיפול ולא עושה צרכים בשינה. פיפי היה עושה באסלה מההתחלה, ללא כל בעיה. קקי היה עושה בתחתונים במשך חודשיים ואז עבר לסיר בבית ובגן. מזה חודשיים שהוא גמול לחלוטין- פיפי באסלה וקקי בסיר. בגן הביעו תמיכה בשימוש בסיר. מזה כשבועיים (לאחר חופשת חנוכה), הוא חזר לעשות קקי בתחתונים רק בגן! קדמה לתופעה שיחה מיוזמתו בה הודיע שזו כוונתו ומאז עושה זקרי בגן רק בתחתונים. הגננת והצוות איימו (בהסכמתי) כי יחזירו לו טיטול- הוא, בבגרות ובשליטה וורבלית מלאה, מבטיח שוב ושוב שלא יחזור על כך, ויעשה קקי רק בסיר. במקביל לעשיית הצרכים בסיר בגן, הציעו לו מספר פעמים לעבור לאסלה. אציין כי מחוץ לבית ובבתים אחרים עושה באסלה, כשמחזיקים אותו. הבעיה היא רק! בגן. אודה על הנחייה, כיצד לפעול מול הילד בנושא, וכיצד להעביר את המסר ולעזור לו לחזור להשתמש בסיר. תודה

שלום רב .אין טעם להיכנס עם הילד למשחקי כוח.יש כמה אפשרויות הראשונה היא לתת לו להמשיך בדרכו שיעשה קקי בתחתונים בגן. להתעלם עד שהוא יפסיק מעצמו. שניה לשים לו חיתול בגן בלי לשים לב להבטחותיו. שלישית לתת לו פרס כל פעם שעושה קקי בסיר או באסלה בגן. אני מציע את הדרך עם הפרס קודם כל . הוא עושה זאת בכוונה אולי מתוך חיקוי וצורך בתשומת לב בגן.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים