חרדה פתאומית מאמבטיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

23/03/2021 | 20:59 | מאת: עינת

ביתי בת השנתים +3 תמיד אהבה מאד אמבטיה. לפני יומים בעלי היה איתה פתאום היא החלה לזעוק בהסטריה טיטול שרותים וממש קפצה בחרדה אמיתית מהאמבטיה. היתה לה יציאה קצת של אויר אח"כ. למחרת היא נכנסה לאמבטיה בשמחה ולאחר שי דקות דרשה בהסטריהלצאת ללא פרוט למה. היום כבר כשרגלה נגעה במים היא החלה לצרוח בהסטריה ולא הסכימה להשאר. היא לא יודעת להסביר למה וגם הצעתי לה להתקלח עם טיטול והסברתי לה שלא נורא לעשות באמבטיה אבל היא לא הסכימה בשום אופן, אני אציין שאחנו בכלל לא מדברים איתה על שרותים עדיין. יש לה חברים בגן שהולכים כבר אבל היא לא נכנסה לעניין עדיין ולא שהיו לה פישולים או משהו שהכניס אותה לטראומה. אוסיף שלא נראה שכואב לה משהו שאלתי אותה ובדקתי את גופה והיא אמרה שלא כואב לה. אודה למענה מהיר כי נראה שהחרדה מחמירה.

שלום רב עינת זו חרדה פתאומית שנבעה מגרוי חושי ,.יתכן והילדה סובלת מוויסות חושי ויתכן והיא שמעה משהוא ולא מספרת לכם וזה בעצם גורם החרדה. מציע לכם לא להכריח אותה להתרחץ באמבטיה תנסו צורות אחרות של רחצה ותדובבו אותה מה בעצם מפחיד אותה.כמו כן יתכן ויש לה נטיה חרדתית כללית או ספציפית.בכל אופן אין סיבה לדאגה כדולה זה לא משהוא חמור. במקרה וזה לא עובק תוך שבוע תפנו לייעוץ פסיכולוגי בהצלחה טובי פלד פסיכולוג

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים