התמודדות עם הצקות בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/09/2008 | 08:45 | מאת: סיגלית

בני בן 5. כעת בגן חובה, לאחר שהיה בגנים פרטיים. יש לו בעיה שפתית וגרפו-מוטורית. מטופל 3 שנים ע"י קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק. משנכנס לגן מתלונן על כך שהילדים צוחקים עליו. יש גם שמרביצים. (פעמים רבות זה קורה כשיושבים לצייר ואז מבחינים בקשייו).בשיחה עם הגננת היא אמתה את דבריו. כשביקשתי את התערבותה המיידית ,טענה שהוא צריך ללמוד להתמודד עם הילדים,כלומר לדעת לענות להם בחזרה, כשמרביצים, לבוא ולהגיד לה(אפילו רמזה על כך שירביץ ) וכו'. אני מאז ומתמיד חינכתי אותו לא להחזיר מכה אם מישהו הרביץ, לא לק

24/09/2008 | 22:48 | מאת: גלית

יש אפשרות לשינוי גן?

25/09/2008 | 14:56 | מאת: סיגלית

תודה על התייחסותך. לשנות גן זו אפשרות אחרונה מבחינתי. שכן, מה המסר לילד?! קשה, אז משנים מקום? ומי אמר שבגן אחר לא יציקו. הרי ילדים חשים מהר חולשה של ילדים אחרים. מבחינתי הבעיה היא בתגובתה של הגננת. אני לא יודעת מה לעשות.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים