איך מודיעים לילדים על כוונת הוריהם להתגרש- דחוף!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

18/09/2008 | 15:24 | מאת: שקד

איך מודיעים לילדים על כוונת הוריהם להתגרש זה ממש דחוף לי לדעת אנא מכם תגובתכם בהקדם

19/09/2008 | 23:49 | מאת: חלי ברק-שטיין

שקד, אומרים להם בצורה ישירה וברורה שההורים נפרדים. לא נכנסים לפרטי הסיבה רק 'שלא מסתדרים'. מפרטים להם מה עומד לקרות, מסבירים את שגרת היומיום החדשה. איפה אבא יהיה, הביקורים וכו'. נותנים להם להגיב איך שמתאים להם. לא כועסים או נבהלים מכל תגובה שתהיה (כעס, צחוק , התעלמות) ונמצאים שם בשבילם ברגישות גם בימים אחרי ההודעה. התגובות מגיעות לעיתים אחר כך. בכל מקרה את יכולה לקרא עוד בנושא בפרק 'לדבר בנושאים קשים' בספרי 'בגובה העיניים- לדבר עם ילדים', שם אני מפרטת עוד בנושא בהצלחה חלי

29/11/2008 | 23:06 | מאת: r.t

לדעתי השאלה היא מה גיל הילד.על פי גיל הילד ניתן להסביר.ולאפשר שיחה ענינית ואמיתית בלי הכפשות.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים