ביתי לא נרדמת בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

18/09/2008 | 14:47 | מאת: אורית

שלום, ביתי בת שנה וארבעה חודשים, נכנסה לגן בפעם הראשונה ב 1.9.08 , עד אז הייתה עם מטפלת. היא לא ישנה בגן, בדר"כ היא ישנה יפה מאוד, כל הלילה, עם מוסיקה, תמיד השתדלתי לא ללכת על קצות האצבעות כשהיא ישנה, כדי שתתרגל לרעש, במשך היום ישנה בבוקר ובצהרים, סה"כ ישנה 3 שעות במהלך היום אבל משום מה היא לא נרדמת בגן. מדוע? מה עליי לייעץ לגננת? כמו כן, נאמר לי מהגננת שהיא מהטיפוסים הבוחנים שלא משתתפים מהר אלא צופים מהצד ובודקים את הסביבה. מה זה מצביע עליה? האם זה בסדר? זה מדהים איך ילד בן שנה מתנהג ממש כמו מבוגר.... תודה

19/09/2008 | 23:50 | מאת: חלי ברק-שטיין

אורית, אכן לתינוקות יש אישיות, טמפרמנט מולד. . את יכולה לקרא בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע', מאוד מעניין לגבי שאלתך, הייתי מתיעצת עם הגננת. כמובן לא ללכת איתה בכוח, מצד שני אפשר לנסות להרגיל אותה לישון. גננות מיומנות בכך, ומכיון שזה קורה בגן, שווה לגבש מדיניות בשיתוף איתן. בהדרגה ובתשומת לב תדעו מה מתאים לה. אין כאן דעה אחת נכונה. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים