אוננות בכתה ב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

17/09/2008 | 17:15 | מאת: מיכל

בתי לומדת בכתה ב. מתקופת גן חובה היא מאוננת במקומות פומביים. התופעה נפסקת בתקופות מסויימות וחוזרת. ביצענו אבחון פסיכו דדיקטי והתברר כי הילדה בעלת יכולות קוגניטיביות מעולות ביותר וכי יש לכך השלכות בהיבט הרגשי. האם להסתפק בסיבה הטבעית ולהניח לכך, או לטפל? אציין כי הדבר נעשה גם בזמן שעור בכתה וגם בבית, למרות שהסברתי לי כי יש לבצע זאת בפרטיות וכי זה דבר אישי. תודה!

18/09/2008 | 04:06 | מאת: חלי ברק-שטיין

מיכל, ראי את תשובתי לחגית באותו נושא. בכל אופן, לגבי בתך אני ממליצה שתלכי להתיעץ עם איש מקצוע. יתכן ונדרשת התערבות טיפולית. התגובה שלה נשמעת לי מעידה על לחץ, ו/או על קושי לשלוט בדחפים. צריך לברר יותר במדויק מה עובר עליה ,ועל פי צורך לעזור. עדיף לעשות את ההתערבות עכשיו כשהיא צעירה, וזה יעזור לכל עולמה הרגשי. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים