מיניות בגיל 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

17/09/2008 | 16:52 | מאת: חגית

שלום רב, בני בן החמש מצא את הנאת האוננות כבר בגיל שנתיים ומאז הוא מאונן לפחות פעם ביום. כמובן שהסברתי לו שזה בסדר, אולם יש לעשות זאת בחדר כשהוא לבדו (מה שלא תמיד מצליח לו). היום הוא ביקש ממני דבר שהפתיע אותי, הוא שכב על גבו על המיטה וביקש שאשכב עליו (בזמן שאיבר מינו עומד), כששאלתי אותו מדוע הוא רוצה שאשכב מעליו, הוא ענה לי כי זה נעים לו, שאלתי אותו מה הוא יעשה אם אשכב מעליו, הוא אמר לי שיחבק אותי. בני לא רואה סרטים של גדולים ולמיטב ידיעתי חוץ מלראות חיבוקים ונשיקות הוא לא נחשף למיניות אחרת. הסברתי לו שוב שזה בסדר לשחק באיבר מינו, אולם רק כשהוא לבדו. האם יש עוד דברים שעליי לעשות? האם זאת התנהגות סקרנית נורמלית? אם לא, אז מה הביא אותו לכך? אודה על תשובה מהירה

18/09/2008 | 04:03 | מאת: חלי ברק-שטיין

חגית, סקרנות מינית היא טבעית, וכן אוננות אך בקשתו שתשכבי עליו אינה כה שגרתית. אני משערת שהוא נחשף לרעיון בדרך כלשהי. הייתי שואלת אותו, ובכל מקרה אולי מבררת אם משהו מציק לו, שבעטיו הוא מחפש את המגע בדרך הזו. אולי שווה להתיעץ עם איש מקצוע, שיעריך את המצב בצורה מדויקת יותר את יכולה לקרא גם בנושא המיניות, פרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע'. בכל מקרה, חשוב שתציבי לו גבולות מה מותר ואסור, ותבדקי איך הוא מגיב. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים