בת שנה ושבעה חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

23/08/2008 | 15:06 | מאת: רחלי

חלי שלום, אני אם לבת יחידה בת שנה ושבעה חודשים. התחילה ללכת לפני שבוע ובכלל כל העניין של מוטוריקה גסה איחר לנו קצת.. כמובן שהכל בהשגחה פיזיוטרפיה ורופאים. אך כמו שאמר הרופא מהתחלה, יהיה בסדר, היא פשוט מאחררת קצת. ואכן היום הכל בסדר. משהו שמטריד אותי מעט הוא הדיבור. בתי ממלמלת המון, אבל נשמע כמו יפנית , מצחיק אבל בדיוק ככה זה נשמע! היא מסוגלת להגיד אמא ואבא,פה,אף, אוטו אבל יש צלילים שאינה יכולה לבטא. כמו "י" לדוגמא לילי,ליאן..ועוד. האם זה מדאיג המילמולים שלה, שלא ניתן להבין כלום? האם אני אמורה לקבוע עם קלינאית תקשורת? בתודה, חלי

23/08/2008 | 19:53 | מאת: חלי ברק-שטיין

חלי, את נשמעת אמא מודעת ורצינית, אין לך מה להפסיד מלקבל חוות דעת של קלינאית תקשורת, להפך- רק להרוויח. אם יש קושי- הוא יטופל, ואם אין קושי- תוכלי להרגע ולהנות ממלמוליה. בהצלחה חלי

23/08/2008 | 20:47 | מאת: מירית

בתי בת גילך ושתיהן בעלי אותו דפוס התנהגות! מניסיון שיש לי עם הבת הגדולה(כיום בת 5) הכל מתסדר. מידע אקדמי(אני בתחום אך לא קלינאית תקשורת) ומניסיוני- קיימים שלבי התפתחות(ובשלות) בשפה הן מבחינת אוצר מילים והן מבחינת הגייה. יש ילדים שלוקח להם יותר זמן אך זה עדיין בנורמה ולא נחשב כאיחור. כמו כן מלמול שעליו את מדברת נקרא בשפה המקצועית ז'רגונית והא נחשב דבר התפתחותי תקין!

25/08/2008 | 23:34 | מאת: חלי

מירית שלום, רק רציתי להודות על האכפתיות. תודה!! זה מרגיע , באמת תודה. דניאלה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים