עצלות /סבלנות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/08/2008 | 13:13 | מאת: דוד

בני בן 8.5 מתרגז מאוד בקלות על כל דבר שדורש ממנו מאמץ (שיעורים,עבודות שדורשות השקעה ,וכל פעם שישנו קושי או דבר הדורש סבלנות /מאמץ הילד מתעצבן ,צועק . לגבי השיעורים יש לציין שמצד אחד הוא כן רוצה לעשות שיעורים(הילד פרפקציוניסט - ) אך מאידך גיסא מתעצל ומתעצבן מה עלי לעשות? .( יש לציין שאני משתמשת ג"כ בחיזוקים חיוביים ולמרותזאת אין כ" שיפור!)

22/08/2008 | 19:17 | מאת: חלי ברק-שטיין

דויד, נשמע שהילד נכנס לחרדה במצבים מסוימים. הוא שואף לשלמות, נלחץ כשדברים לא מסתדרים לו מהר, ולכן מתפרץ או מוותר. אלו שיטות ההתמודדות שלו. אם אתה רוצה לעזור לו את תהיה אמפטי , תנסה להבין מה הוא מרגיש, ותנסה לעזור לו לשים את תחושותיו במילים. להבין ש'זה מרגיז אותי כשזה לא מצליח', או 'אני חייב שזה יהיה מושלם'. ואז הוא ירגיש שאתה מבין אותו, וזה מרגיע ותמשיך בחיזוקים אתה יכול לקרא עוד על הנושא של הבנת רגשות בספר שלי 'תקשיבו לי רגע', שם יש פרוט של תחושות של ילדים ודרכים להגיב בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים