משחק-בן שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

19/08/2008 | 12:33 | מאת: איילת

שלום רב, תודה על תשובתך, ביחס לשאלותייך אז ככה: הוא מאוד אוהב לקרוא ספרים ומבקש שיקריאו לו ספרים רביןם ויושב ומקשיב גם בבית וגם בגן. הוא מאוד אוהב לראות טלווזיה ובהחלט מתרכז בצפייה בטלווזיה. מה שהוא לא אוהב זה לשבת לשחק עם משחקי קופסא בעיקר, לא אוהב לבנות, פאזלים מעץ הוא עושה לעיתים, יכול לעשות פאזל פעם אחת וזהו. גם בגן הוא לא כ"כ משחק הוא אוהב שם מאוד כל מה שקשור לפעילות של חוג מוסיקה שיש להם בגן, מכיר את התנועות שאמור לעשות ואת השירים, אוהב שמקריאים לו ואני רואה שחוזר עם עבודות נהגן אבל אנני יודעת מה חלקו האמיתי בהן- ברור שקטן מאוד. עם בצק ידיים לדוגמא הוא יכול לשחר 3-5 דקות מקסימום ועוזב את זה. זהו בערך מה דעתך?

19/08/2008 | 16:57 | מאת: חלי ברק-שטיין

איילת, לפי התאור המפורט שלך הייתי בודקת אם אין לו סוג של קושי במוטוריקה העדינה, או הגסה שבגללה הוא נמנע ממשחקים מסוימים. אפשר להתעניין אצל הגננת, או ללכת למרפאה בעיסוק. בנוסף, הייתי מרפה ממנו. יש דברים שהוא מרוכז בהם ומסתדר איתם, אל תלחצי על משחקי הקופסא, אם אין בעיה- זה יגיע בהמשך. הלחץ רק גורע בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים