בן שנתיים-משחק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

18/08/2008 | 11:49 | מאת: איילת

בוקר טוב, יש לי בן בן שנתיים שאינו אוהב לשחק בשום דבר!!!! האהבה הדולה ביותר שלו היא לאוכל וטלווזיה, אנני מצליחה לרכז אותו אפילו מספר דקות מועט בשום משחק- פזלים, הרכבות, לגו, ציור ממש כלום הוא נוגע במשך דקה אולי ועוזב , אני מנסה להוציא כל פעם משחק אחר ללא הועיל, הוא פשוט מסתובב בבית מבקש המון לראות טלווזיה, לעיתים אני מדליקה ולעיתים לא אבל לא מוכן לשבת על שום משחק לא לבד ולא איתי. מה עושים? ממש קשה להעסיק אותו . איך בכל זאת מדובבים אותו לשחק? תודה רבה איילת

19/08/2008 | 06:21 | מאת: חלי ברק-שטיין

איילת, אני מבינה שמטריד אותך שהוא לא משחק, אבל צריך להבין מעט יותר את הבעיה בהקשר הכללי. האם הוא מתרכז במשהו אחר? האם גם בגן הוא משחק או שגם שם יש בעיה, מה אומרת הגננת. צריך להבין אם זו רגישות שלך, או בעיה התפתחותית כלשהי. ילדים אמורים לשחק, זה נכון. אבל תלוי בהיקף ובמהות. נסי לתת לי עוד מידע, ואנסה לאבחן. ובכל מקרה את יכולה להתיעץ עם הנתונים עם רופא ילדים, או פסיכולוג התפתחותי, שיעזרו לך להבין מה קורה, ואז ידריכו אותך איך לחזק אותו. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים