פחד מדבורים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

18/08/2008 | 11:45 | מאת: אמא

שלום רב, בני בן 5 ילד בריא ומפותח. לאחרונה -חודש אחרון החל פחד מדבורים שהולך ומתעצם בכל יום שעובר. הוא נתקל בדבורים בגן בו הוא שוהה ובבריכת השחיה אליה אנחנו הולכים אך לא נעקץ אף פעם ולא היה שום מקרה שאמור היה לגרום לטראומה. הוא פשוט רואה דבורים ומתחיל לבכות בהיסטריה נצמד אליי צועק - ממש פוביה. הוא גם לעיתים מדמיין שראה דבורים כל מה שעף נדמה לו כדבורה. זה מתחיל קצת להטריד אותנו ההורים. אודה לך מאוד באם תוכלי לייעץ כיצד לנהוג תודה רבה

19/08/2008 | 06:08 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא יקרה, פחדים בעוצמה כזו בדרך כלל לא נעלמים מעצמם, כי הם צוברים תאוצה מתוך המפגש עם מקור הפחד, כאן הדבורים. אם אתם מרגישים שדברים רגילים שעשיתם- להרגיע, לומר שהן לא פוגעות- לא עוזר לכו להתיעץ עם איש מקצוע, פסיכולוג התפתחותי, בגישה התנהגותית, שיעזור להפחית את הפחד. חבל על הסבל שלו, ושלכם. אתם יכולים לפנות לשרות הפסיכולוגי העירוני והם ימליצו לכם מנסיוני זה מאוד עוזר בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים