גמילה מוקדמת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

18/08/2008 | 09:58 | מאת: מיטל

שלום בוקר טוב! הבת שלי היא בת שנה ועשר חודשים ואני לא יודעת אם להתחיל איתה גמילה אודה לך אם תוכלי לעזור לי. היא ילדה חכמה ומעבר להתפתחות שלה , היא כבר מדברת משפטים, סופרת עד 10, קוראת לחיות בשמם(יודעת כמובן מה עושה כל חיה) מכניסה צורות למקום, חולה על ספרים, מדביקה, מציירת ועוד כל מיני דברים. עכשיו השאלה שלי היא כזו היא לא רוצה טיטול בכל הזדמנות שלה היא מוציאה אותו וברגע שאני מורידה לה את הטיטול, ואני אומרת לה שיש לך פיפי תגידי לאמא ואני אקח אותך, היא לא אומרת ורק אחרי שהיא עושה היא באה ואומרת לי אמא פיפי. אני לא יודעת מה לעשות אם להתחיל לה גמילה? או לתת פשוט לזמן לעשות את שלו? היא פשוט גם נכנסת ב- 1.9 לגן חדש. אשמח לתשובה

18/08/2008 | 18:04 | מאת: חלי ברק-שטיין

מיטל, לדעתי היא משדרת בהתנהגות שלה מסר כפול, מצד אחד היא רוצה, ובו בזמן היא לא בשלה. הייתי מחכה. נותנת לה להכנס לגן, שתתרגל, ואז תתיעצי גם עם הגננת, וביחד תחליטו על תהליך הגמילה. היא עוד צעירה, אין לאן למהר. אל תתני לבגרות שלה להטעות. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים