נער בן 15 מרדן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

16/08/2008 | 22:01 | מאת: דיני

בני בן ה15 וחצי מרדן בצורה מטורפת. בבית יש חמישה ילדים כולם מתנהגים בצורה מכובדת והוא ממש מורד הוא יכול לצאת מהבית ולילה שלם להעלם ,הוא לא אומר לי עם מי הוא מסתובב, אם אני אומרת לו לא לצאת הוא מתעצבן ואומר שהוא גדול ולא נקבע לו מה לעשות . אני אשית עוסקת בחינוך ואנחנו מודעים לתהליכי התבגרות עם כל המשתמע מכך אבל לי נראה שהוא קיצוניי מידי . מדובר בנער חכם מאוד בבית הוא בסדר כלומר לא מתחצף פרט למקרים שהוא רוצה לצאת ומגבילים אותו , הוא עוזר בבית . הוא משוחח איתי הרבה ומספר לי דברים שעוברים עליו אבל כל מה שקשור ליציאה מהבית הוא מורד ... אנא יעצי לי מה לעשות ...???????????

18/08/2008 | 17:11 | מאת: חלי ברק-שטיין

דיני, לדעתי לא תהיה לכם ברירה אלא למצא דרך לדבר איתו. הוא אכן מגיב בקיצוניות, ואין דיאלוג ביניכם. סמכות ישירה לא עוזרת כי הוא עושה 'דוקא'. הייתי מנסה לדבר איתו בשקט, לצאת מהבית לבית קפה, או לכל מקום שהוא אחר מהשגרה. לא לכעוס, לא להאשים, 'לקרא למצב בשמו'- לתאר מה שקורה, ולחפש יחד פתרונות. את יכולה לקרא על השיטה לשיחה כזו בפרק על שיחה לפתרון בעיות בספרי 'בגובה העיניים'. פעמים רבות צריך תיווך של איש מקצוע שיעזור לכם בדיאלוג. לא טיפול ארוך אלא יעוץ. זה מאוד עוזר. נסו זאת, אולי זה יעצור את ההתדרדרות בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים