גמילה בגיל שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

15/08/2008 | 20:17 | מאת: טובה

הבן שלי בן שנתיים ושלושה חודשים לא מעוניין כחודשיים לשים טיטול. שיתפתי איתו פעולה והורדתי לו את הטיטולים אך הוא לא נגמל . הוא עושה קקי במכנסיים שלוש פעמים ביום וכשאני אומרת לו שישב על האסלה הוא מסרב. לפעמים הוא מוכן לשבת לאחר שכבר התחיל לעשות קקי במכנסיים. גם בגן הוא עושה קקי במכנסיים. הנושא מאד בעייתי הוא עושה בכל מקום קקי ופיפי. האם כדאי להחזיר לו טיטולים למרות התנגדותו לטיטולים? תודה

18/08/2008 | 17:09 | מאת: חלי ברק-שטיין

טובה, לפעמים תהליך הגמילה הולך חלק ולפעמים יותר קשה, כמו במקרה שלכם. לדעתי בנך עוד בגיל שאת יכולה להחזיר לו את החיתול, ולתת לקצב הטבעי להתקדם, אולי זה מוקדם לו מידי והוא מתנגד עכשיו. חכי עוד שלושה חודשים ונסי שוב. אם את מאוד מודאגת לכי להתיעץ עם פסיכולוג התפתחותי שעוסק בתחום. בכל מקרה, לחץ רק מחמיר את הדברים. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים