התעסקות אוראלית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

15/08/2008 | 19:20 | מאת: איריס

שלום בני בן 4.5. נגמל ממוצץ לפני כחצי שנה כשנולד אחיו הקטן (היה רק ישן עם המוצץ). מרגע הגמילה קיימת התעסקות יתר סביב הפה: אצבעות בתוף הפה, מציצת החולה, מריח את הידיים כל הזמן וחפצים שונים שנגע בהם, מלקק חפצים שונים ואפילו לפעמים את אחיו אותי ואת אביו. מה פשר ההתנהגות הזאת? מה אנו יכולים לעשות בכדי להפסיק התנהגות זאת? תודה מראש

18/08/2008 | 17:06 | מאת: חלי ברק-שטיין

איריס, יכול להיות שאכן יש לו צורך בגרייה אורלית, ויכול להיות שיש לו צורך בגריה חושית מוגברת בכלל. הייתי הולכת להתיעץ עם מרפאה בעיסוק שתבדוק את התחום החושי, ואם שם הכל בסדר, והדברים ממשיכים הייתי מתיעצת עם פסיכולוג התפתחותי לבדוק אם משהו מטריד אותו ומייצר מתח אותו הוא פורק בהתנהגויות הללו בברכה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים