ילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

15/08/2008 | 11:21 | מאת: גלית

שלום בתי בת 3.5 , נורא אבל ממש אוהבת חברה, (כל יום היא דורשת שיבוא או שהיא תלך לאן שהוא , לא מחייב חברים) אני לוקחת אותה לחברים והיא נורא שמחה אבל תמיד שהיא נפגשת איתם אז היא מתחילה להתבכיין על כל שטות לא נותנת לשחק בצעצועים שלה , דוחפת ואז מהר מאוד את רואה שלילדים לא נעים בחברתה ואז היא מתחילה לבכות שהם הולכים. דיברתי איתה אין ספור פעמים שהיא צריכה לכבד את החברים ואם היא לא אז הם לא יבואו אליה והיא תהיה לבד) זה עוזר באותו רגע וחוזר חלילה. אני מאוד רגישה לנושא הזה ובמקום להתעסק בעינינים שלי אני כל הזמן עוקבת אחרי העניין בודקת שמשחקים איתה ושהיא לא תרגיש דחויה. ושכבר היא מסתדרת עם ילד אפילו למעט זמן(היא לא מצליחה יותר מ10 דקות) אני מאושרת בשבילה. האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות בשבילה? או שאולי זה גיל וזה יעבור?יש לציין שגם איתי היא אגרסיבית, מפונקת ,בוכה בלי סוף על כל שטות, דוחפת ומתחצפת דבר שמקשה עליי גם לשהות איתה המון זמן לא רק לילדים שמגיעים.

18/08/2008 | 17:04 | מאת: חלי ברק-שטיין

גלית, נשמע לי שיש לך רגישות גבוהה מאוד לילדה. את בעצמך כותבת כמה את רגישה לנושא. זה כנראה מוסיף מתח למצב לדעתי אין שום טעם להסביר לה דברים, זה לא עוזר ורק יוצר לחץ ועוד בעיה. צריך להדריך אותה איך להגיב, להיות סבלניים ורגועים לידה- זה עוזר. לתת לה עצות קטנות, לעודד אותה, לתווך בינה לבין החברות- זה עוזר הייתי ממליצה לך בחום לפנות להדרכה הורית, זה לא צריך להיות תהליך ארוך, כמה פגישות, ויעזרו לך. את יכולה לקרא בנושא של פתרון בעיות גם בספרי 'בגובה העיניים' ' ותקשיבו לי רגע'. זה יכול לתת לך עוד רעיונות. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים