ממוללת אצבעות והתקפות.......

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

15/08/2008 | 10:32 | מאת: דלית

שלום, ביתי עולה לכיתה ג' ומאז שהיתה קטנה נעלבה מכל מילה או מעשה והיתה בורחת או בוכה או זורקת חפצים ושוברת, בועטת ברצפה ובכל דבר בבית. לאחרונה זה מגיע למצב של נסיון לשבירת דלתות בבית, מאיימת כל פעם לגזור את שערה והמספרים כבר בשיער ובשבוע וחצי האחרונים ממוללת באצבעותיה ללא הפסקה וזה נראה ממש לא טוב ביחוד כשאנחנו מחוץ לבית או יושבים עם אנשים אחרים, מה עליי לעשות בכדי להרגיע אותה ושתפסיק עם כל זה כי המצב ממש קשה לילדה וגם לשאר בני המשפחה. תודה.

18/08/2008 | 16:59 | מאת: חלי ברק-שטיין

דלית, הילדה נשמעת במצוקה, שילוב של חרדה וכעס. היא לא מסוגלת להתמודד עם הסערות הרגשיות והעוצמות שתוקפות אותה. אני חושבת שצריך לקחת אותה לעזרה טיפולית, שיעזרו לה לווסת את התחושות, למצא דרכי התמודדות, וגם ידריכו אתכם. את יכולה לקרא עוד בנושא של ויסות רגשות עם הסברים והמלצות להורים בפרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע'. אין כאן פתרון פלא, אבל טיפול יכול לעזור מאוד בהצלחה חל

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים