חרדת זרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

12/08/2008 | 19:46 | מאת: כרמית

הבת שלי תהיה בת 7 חוד'ובדיוק אז אני מכניסה אותה למעון (ללא ברירה) הלוואי והיתה ברירה........ בכל אופן הבנתי שתינוקות מתחילים לפתח חרדת זרים בגיל 7- 10 שנה חרדה זרים.איך עלי להיות מוכנה לכך שאני יצטרך לעזוב אותה...? יש פיתרון להקל על כך? תודה אני ממש מודאגת מכך .... רק המחשבה הורגת אותי!

13/08/2008 | 09:58 | מאת: כרמית

שכחתי לציין שהתינוקת נשארת עם אמא שלי (היא רואה אותה כל יום ולשעור רבות) אבל בכל זאת .... לאבא שלה היא גם בוכה אחרי כמה זמן (כי רוב הזמן לא בבית) כנ"ל אצל הסבא. כלומר האם יש סיכוי שהיא תתרגל למטפלת ולילדים מסביבה כשתראה אותם יום יום..... והאם את ממליצה כבר ביומיים הראשונים להשאיר אותה לכל כך הרבה שעות ישר אצל המטפלת? מכיוון שאמרתי למטפלת שהייתי רוצה להיות עם הילדה בימים הראשונים.ולעשות את זה בהדרגה.

14/08/2008 | 21:28 | מאת: חלי ברק-שטיין

כרמית, את לא צריכה כל כך לדאוג. יש חרדת פרידה אבל זה לא אמור להיות טראומה. הילדה תתרגל למטפלת. אם לך נוח לעשות את זה בהדרגה- תעשי, אם לא- זה גם בסדר. הילדה תגיב אליך, אם תשדרי לחץ זה לא יסתדר. את צריכה להיות רגועה, לסמוך עליה ועל המטפלת, ואז זה יעבור מצוין. את יכולה לקרא עוד על פחדי ילדים בספרי 'תקשיבו לי רגע', כך תוכלי לפחד פחות בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים