שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

12/08/2008 | 13:13 | מאת: אני

שלום רב, אני לא בטוחה שכאן זה המקום לשאול אבל אנסה בכל זאת. ערכתי מסיבת פיג'מות לבני בן ה- 8 והזמנו 6 חברים לכיתה (כולם בנים), לרגע באחת הפעמים שנכנסתי לחדר גיליתי שאחד החברים הכניס משהו לתיקו שאלתי אותו אם הכל בסדר והוא אמר שכן אבל מאוד גונן על התיק. כאשר כולם יצאו לחצר בני היותר צעיר התלונן שנעלם לו משהו. מיד חשדתי שזהו החפץ שאותו ילד הכניס לתיק . הסתכלתי לתוך התיק של הילד ומצאתי כמה חפצים השייכים לבניי. הוצאתי אותם מהתיק בלי לומר לאף אחד כלום. הילד שלא ידע שהוצאתי את החפצים כאשר חזר הביתה המשיך לגונן על התיק. המסיבה נגמרה וכולם הלכו הביתה. לשאלתי מה לעשות לספר להורים שלו או לא? יש לציין שהילד לא בא ממשפחה שיש בה מצוקה כלכלית. אשמח להכוונה

13/08/2008 | 04:30 | מאת: חלי ברק-שטיין

אני, ילדים גונבים דברים לא להם לא בגלל מחסור פיזי ישיר, אלא בדרך כלל בגלל איזושהי מצוקה נפשית. אולי צעקה לתשומת לב. מצד אחד כדאי להודיע להורים, אולי ירצו להתיחס ולטפל בבעיה, מצד אחר אולי יכחישו ויאשימו אתכם , ואז זו תהיה מילה שלהם מול שלכם. מאוד תלוי מה הכרותכם עם ההורים, האם הם אנשים פתוחים, נוטים לטפל בבעיה. אם כן, כדאי ליידע, אבל בצורה מאוד קצרה, לא שיפוטית, לומר שהתלבטתם, אבל הייתם רוצים שבמצב הפוך היו אומרים לכם. זו החלטה מאוד סוביקטיבית. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים