ריבים של אחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

11/08/2008 | 12:12 | מאת: בטי

יש לי 2 ילדים- בת 6 ובן 4 , מה שקורה זה שהם רוב הזמן רבים,כל דבר קטן שאחד מהם עושה הוא מפריע לשני,אני משתדלת להעניק לשניהם תשומת לב מירבית כשאני חוזרת מהעבודה ומשתדלת לא להתערב,אך מהר מאוד הם מרביצים אחד לשניה ולא ממש פותרים את העניינים בלעדיי. הדבר נורא מפריע לי כי הייתי רוצה שהם יסתדרו בלעדיי או יריבו לעיתים רחוקות יותר ולא על כל דבר.האם להתערב בינהם או להמשיך לנסות שיפתרו בלעדיי את המריבות בינהם?

11/08/2008 | 18:57 | מאת: חלי ברק-שטיין

בטי, הכיוון הוא 'באמצע', גם להתערב אבל לא יותר מידי הכוונה, לומר להם מסר ברור מה מותר ומה אסור, למשל- שאסור להרביץ ואז את כן מתערבת ומפרידה ביניהם. בלי כעס ומילים מיותרות- כל אחד לחדר שלו. וכל מה שעשו- מופסק. זאת הסנקציה הטבעית. לגבי חלק מהמריבות- תתעלמי, ותתני להם ללמוד להסתדר ביניהם. את גם יכולה להגיד להם שתצ'פרי אותם אם יצליחו לא לריב. אם מי שתראי שנותן משהו שלו לאח שלו, או מוותר. להשתמש גם בחיזוקים את יכולה לקרא עוד בנושא בפרק על אחים בספרי 'תקשיבו לי רגע'. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים