תינוקת שמפחדת מאמבטיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/08/2008 | 20:51 | מאת: לילך

בגיל 11 חודשים העברתי את ביתי מהאמבטיה של תינוקות לאמבטיה שלנו ונוכחתי לדעת שהיא מאוד מפחדת . איך שהיא רואה את האמבטיה והדוש היא מתחילה לבכות וכל הרחצה הופכת לבכי גדולי. ניסיתי לתת לה את צעצוע המים שהיה לה באמבטיה הקודמת, ניסיתי לשבת איתה ביחד באמבטיה וכלוםהיא ממשיכה לבכות. מה לעשות? כיצד להרגיל אותה לאמבטיה?

11/08/2008 | 19:01 | מאת: חלי ברק-שטיין

לילך, יכול להיות שהמעבר היה חד לה מידי. האם אפשר להחזיר אותה לאמבטיה שלה לתקופה, או לשים בתוך האמבטיה הגדולה את זו שלה, שתוכל להרגיש בטוחה יותר, ואז לעבור רק לגדולה. צריך להיות גמישים ורגישים איתה, ובהדרגה להביא אותה לגדולה אין מה למהר בהצלחה חל

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים