"השאלת" חפצים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/08/2008 | 17:51 | מאת: כוכבית

ביתי בת ה-8 מרבה להביא כל מיני חפצים קטנים מבית הספר בטענה שמצאה אותם בכיתה. חפצים כמו עפרונות טושים החפצים נראים כחדשים ולא כאלו שזרקו אותם או באמת אבדו מזמן והיא מצאה אותם. מן הסתם הם נפלו למישהו בכיתה והיא לקחה מבלי לברר תחילה למי הם שייכים .גם כשיא מבקרת חברות היא מרבה לחזור עם "מזכרות" בטענה שהחברה נתנה לה אותם . אני נוטה להאמין לה כדי לא לפגוע בה כמו כן בחופש מצאתי אצלה מטבע שאינו שלנו וכאשר בררתי איתה הבנתי שהיא לקחה אותו מחברתה בלי רשות. חשוב לציין שאין דבר שהיא רוצה ואינה מקבלת איננו מחסירים ממנה כלום וגם מבחינת יחס ותשתומת לב אנחנו הורים שמבלים הרבה עם הילדים גם בימי חול וגם בסופי שבוע היא אינה ילדה מוזנחת לא מנטלית ולא חומרית. אני אובדת עצות . מה לעשות?

10/08/2008 | 19:11 | מאת: חלי ברק-שטיין

כוכבית, את לא צריכה לחשוש להתעמת איתה ישירות על הנושא. לא בכעס או בביקורת, אלא בצורה ישירה. צריך באמת לברר- האם היא לא מבינה שאסור לקחת, האם יש לה דחף לא נשלט שהיא לוקחת למרות שיודעת שאסור. את צריכים לעשות בירור ראשוני, ולהעביר מסר ברור, שזה אסור. אבל גם לנסות שהיא תשתף אתכם, תגידו שגם אם היא לוקחת אתם לא כועסים אלא רוצים לעזור לה. אם יתברר שהיא לא שולטת בהתנהגות צריך להעזר ביעוץ פסיכולוגי. משהו גורם לכך, וזה לא חייב להיות קשור לתשומת הלב שלכם, אז אל תרגישו אשמים. נסו את הכיוון שנתתי, ואשמח להתעדכן בהצלחה חלי

10/08/2008 | 20:07 | מאת: כוכבית

והיא מוכיחה שהיא מודעת שאסור לקחת, אפילו שאלתי אותה אם למשל בחנות היא תראה משהו שהיא תרצה, האם היא תקח? והיא ענתה חד משמעית שלא, וגם זה לא קרה אף פעם, והיא תמיד מבקשת אם היא רוצה שנקנה לה. ומקבלת בההבנה אם מסרבים ולא עושה סצנות של כעס. כך שאני לא יודעת איך לברר את זה איתה. תודה, על תשובתך

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים