מתן שתן לעיתים קרובות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/08/2008 | 15:13 | מאת: א.י

בתי בת 6 ועולה לכיתה א'. בחודשיים אחרונים, לקראת סיום הגן החלה ללכת לשירותים לעיתים קרובות. מזה כשבועיים קצב היציאות שלה הולך וגובר (במעקב בעשינו הלכה תוך שעתיים 24 פעמים לשירותים) ובכל פעם מטילה שתן. בבדיקות שתן שעשתה הכל היה תקין. שאלתי: ממה תופעה כזו נגרמת? מה עושים כדי לפתור את הבעיה (אנו חרדים לקראת כיתה א'), העם טיפול פסכולוגי יעזור? מבקשים עזרה דחופה, תודה.

10/08/2008 | 16:46 | מאת: ליאת

שלום רב. עצה אולי נכונה ואולי לא - קודם כל רופא ילדים. מנסיון - מתן שתן בצורה שכזו אולי מעיד על סוכר.

10/08/2008 | 19:08 | מאת: חלי ברק-שטיין

כנראה שהתופעה קשורה למתח, אם כל התוצאות הפיזיולוגיות תקינות. אפשר בהחלט ללכת להתיעץ עם פסיכולוג. רצוי אצל מישהו עם גישה קוגנטיבית- התנהגותית שיטפל ממוקד בסימפטום מכיון שהתופעה נמשכת כבר די הרבה זמן, בהחלט הייתי פונה ליעוץ אתם יכולים להתיעץ בשרות הפסיכולוגי העירוני, הם ימליצו לכם על מישהו מתאים. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים