זקוקה לעצה דחוף!!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/08/2008 | 11:13 | מאת: ע

שלום, אני אמא לשני ילדים-בני 5 ו3. לפני כ-3 שבועות חליתי במחלת הנשיקה וכרגע אני בשיאה--שזה אומר שאני לא ממש מתפקדת. הילדים מאוד מאוד לחוצים מזה שאני חולה (הקטנה אף חזרה לגמגם והתחיל לברוח לה פיפי) והם נורא משתוללים, רבים בניהם, ולא משתפים פעולה, לא איתי ולא עם בעלי. הם גם מסרבים לכת לישון בזמן (הקטנה לא מוכנה לישון במיטה שלה-רק אצלנו או עם טלויזיה בסלון). בקיצור, הם יורדים מהפסים, ואני, שבד"כ זו שמחזיקה את הבית, באפיסת כוחות. לצערי אין לי הרבה עזרה, והם גם לא משתפים פעולה עם אף אחד חוץ מאמא שלי (והזמינות שלה נמוכה). ניסיתי להסביר להם שאמא חולה ותהיה בסדר אבל חייבת לנוח, ניסיתי פרסים, ניסיתי בכל זאת לשים קצת גבולות, אך זה לא עוזר. אני משתדלת לא להראות יותר מידי "מסכנה" לידם אך זה קשה בהתחשב שאני בקושי מסוגלת לדבר (גרון כואב ונפוח) וכל מאמץ הכי קטן מעייף אותי. שיא המחלה יכול להמשך עוד שבוע ואח"כ הם בבית (עכשיו הם בקייטנה--וגם לשם הם לא רוצים ללכת) ואח"כ הם מתחילים גנים חדשים.... מה אני עושה ע"מ שכולנו נשאר שפויים??? אני גם נורא דואגת כי רציתי להכין אותם נפשית למעבר הגנים עוד כמה שבועות וכרגע הם במצב כזה שמתח נוסף מאוד יקשה עליהם. אשמח לעצתך!

10/08/2008 | 14:34 | מאת: חלי ברק-שטיין

ע. יקרה, אין ספק שהילדים מגיבים לשינוי המשמעותי עקב מחלתך. אין לך כוחות לתפקד עכשיו, והלחץ שאת שרויה בו רק מוסיף לבעיה. אין טעם להמשיך להסביר להם, השינוי לא יבוא מהם. הם ילדים, והם לחוצים אני חושבת שאבא שלהם חייב להתגייס לטובת המצב, או אמא שלך.צריך להיות מבוגר סמכותי וחד משמעי שיטפל במצב, ולא את. את צריכה לוותר, ולבקש מהם לפעול. כי את לא תצליחי למרות כל מאמציך להשתלט עליהם. ולגבי שבוע הבא, מיצאו סידור. אל תשאירי את הדברים פתוח. זה עדיף גם למבוגרים שאמא תהיה מנוטרלת וזה יהיה ברור, מאשר שאמא מנסה לתפקד וזה לא מצליח ורק מגביר את הלחץ שלהם נסי, והכי חשוב- תרגישי טוב חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים