חרדת זרים בגיל 3 שהופיע פתאם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/11/2018 | 00:43 | מאת: צופיה

שלום ביתי, בת שלוש נכנסה לגן עירייה רק עכשיו הייתי איתי בבית עד כה. בחודשיים האחרונים פיתחה פחד מזרים, שזה אומר מכל אחד שהיא לא מכירה אפילו מדריכים/ת שמעבירים/ות חוגים, או נשות צוות שבאות להחליף את הגננת או הסייעת במידה ויש צורך. מחוץ לגן זה קורה אם רואה מישהו/י שמתקרב/ת אז מנסה להתחבא או פשוט להרים את היד ולכסות את העיניים. אני לא יודעת אם זה קשור לעובדה שנכנסה לגן בגיל 3, למרות שכן הייתה אינטרקציה עם כל מיני אנשים וזה לא היה קורה איתי כאשר הינו ביחד. אני בעיקר לא יודעת איך להתנהג כשזה קורה וגם האם זה נורמלי בגיל כזה? כיצד לעזור לה . והאם יש צורך בטיפול מסויים? או פשוט לחכות שזה יחלוף . אשמח לשמוע עצות או כל דבר שיעזור לי לעזור לה .

שלום צופיה יתכן מאד שזה קשור לעובדה שהייתה איתך בבית 3 שנים .זה דרך אגב לא מומלץ. אל תעשי דבר עם התגובות האלה תישארי רגועה.זה יחלוף.אבל זה כן יכול לסמן רמת חרדה גבוהה יותרבאופן כללי .לדעתי כדאי לבדוק את זה יותר לעומק ולקבל הדרכה כדי למנוע נזק. בהצלחה

25/11/2018 | 09:38 | מאת: צופיה

תודה על המענה על איזה הדרכה מדובר למי לפנות?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים