בתי בת 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

07/08/2008 | 12:58 | מאת: mirit

שלום. בתקופה האחרונה תחושתי היא שבתי רגישה מעבר למידה. התנהגותה מתבטאת בכך שמכל דבר היא בוכה ונכנסת לבכי הסטרי(למשל חילקו ללא רשותה חטיף שהביאה לגן, זכותה לכעוס כמובן ,אך היא בכתה בכי הסטרי ורצתה שאבוא לקחת אותה) האם אני צריכהלטפל בזה או לתת לזה לעבור. אני חייבת שאני בתקופה לקראת סיום תואר הדורש ממני זמן רב ולכן במהלך השבוע ובסופי שבוע אני פחות איתה ועם הבת הקטנה, האם אני יכולה לשייך לזה? שאלה נוספת היא גם משמיעה קולות(כמו מ..מ.כחכחוך בגרון.) כאשר היא רואה טלויזיה או שאני מקריאה לה סיפור .זה לא טיק וזה רק בזמן הזה ולאחרונה האם זה משהו שיחלוף האם זה קשור למה שצויין לעיל. תודה על התשובה

09/08/2008 | 02:03 | מאת: חלי ברק-שטיין

מירית, מאוד יתכן שבתך מגיבה לשינוי שאת פחות פנויה אליה. היא נשמעת רגישה ומתוחה, כנראה מעבר לרגיל. היא בעצמה לא מודעת למה היא מתוחה, אבל יש לה אי שקט. כולל כנראה הקולות מהגרון. אני חושבת שאת יכולה לומר לה, שאת מרגישה שמשהו מציק לה, להציע שאולי מפריע לה שאמא פחות איתה... אל תתנצלי, אבל תני לה להבין שזה עוד מעט יעבור. תחשבו על משהו שתעשו יחד, שהיא תתכנן איתך, כך היא תרגיש מעט שליטה במצב, וזה עוזר. מעבר לכך- כשהיא מתפרעת לידך אמרי לה בשקט שאת מבקשת להפסיק. כמו כל תגובת משמעת רגילה. מקווה שבהדרגה דברים יירגעו בהצלחה חלי

10/08/2008 | 14:47 | מאת: מירית

המון תודה!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים