שינויים בהתנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

06/08/2008 | 20:40 | מאת: lili

אמא לילד בן 5.5 עולה לכיתה א'(הכי קטן בשכבה) ואני בהריון שבוע33. מזה חודשיים ניכר שינו משמעותי בהתנהגות שלו, מבחינת דיבור (מדבר לא יפה אך לא מקלל), נימוסין,התנהגות כללית, מתעסק במשחקי לחימה כל הזמן במחשב, מירוצי מכוניות... לפני הוא היה ילד שישב יותר משעה ועסק בכתיבה, בלימוד בלשחק ביחד במשחקי יצירה וכו'........ אני חוזרת מהעבודה וישר שואל אותי מתי יכול לצאת לחברים(לא מרשה לו לצאת לבד) ומשכנעת אתו להביא את החברים אליו....חשוב לציין שאנו גרים בכפר קטן שנותנים לילדים בגיל הזה לצאת ואני פשוט לא מאמינה בדבר הזה, אז הוא צריך להיות איתי תמיד. האם הקטע של לשחק נובע מהאי שיחרור שלי ושגילה לאחרונה את המשחק (באיחור לקראת כיתה א')??? האם השינו מההתנהגות נובע מההריון??(כבר שנתיים שהוא כמהה לתינוק ומבקש )?? אפילו בחודש האחרון של שנת הלימודים, הגננת שמה לב לשינו אצלו..... האם זה ניסיון בדיקה לגבולות (אני מאוד קפדנית בין מותר ואסור)????

07/08/2008 | 06:38 | מאת: חלי ברק-שטיין

לילי, אפשר לשער שאם בנך לא ביטא עד היום התנהגות מהסוג הזה, מעט אגרסיבית עם רצונות משלו, יתכן ועד עכשיו ציית לדרישות שלך, ועכשיו הוא מגיב אחרת. עד מידה מסוימת זה לא רע יתכן והוא מגיב בלחץ לשינויים סביבו. בגנים העירוניים מדברים בסוף השנה על המעבר לכתה א', וילדים רבים מגיבים לכך בנסיגה. מדברים איתם על השינוי, ועל כך שהם גדולים, ויש ילדים שנלחצים מזה. אחר כך החופש הגדול, וההריון והשינויים הפיזיים שלך. זה מספיק כדי להכניס ילד לאי שקט. אני מציעה שתהיי סבלנית איתו. שימי לו גבולות בחלק מהמקרים, ובאחרים 'שחררי'. תני לו לצאת לחברים, לפתח עצמאות. אל תתרגשי מהכעסים שלו, זה טבעי אם את תהיי רגועה, הוא יירגע בהדרגה בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים