אי פחד מזרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

04/08/2008 | 21:46 | מאת: אילנה

הי בתי בת שנה וחצי ומאז שנולדה לא סבלה אף פעם מחרדת נטישה / זרים היא מסוגלת לעבור למוכרת נעליים שבחיים לא פגשה לעבור לאורחים מהשניה הראשונה שרואה אותם ולקרוא להם אבא / אמא עד כדי רצון ללכת איתם הביתה ובזמן הזה היא פשוט לא רוצה לעבור אלינו . יש לנו ילדים נוספים ואף פעם לא ראיתי התנהגות כזאת מה זה אומר ? יש משהו לבדוק? חוץ מזה כבר התחילה לבטא מספר מילים מתקשרת נפלא וחיונית מאד כשהיינו בטיפת חלב היא עברה כמובן לאחות טיפת חלב ובסוף המפגש שאלה אם היא תמיד כך ואם כן יש לבדוק מה עושים במקרה כזה על מה זה מעיד ? תודה

05/08/2008 | 05:25 | מאת: חלי ברק-שטיין

אילנה, מידה של חשש אמורה להיות מהמקום שהילד עושה אבחנה בגיל הזה בין אנשים מוכרים לזרים. בו בזמן יתכן ויש לה בטחון מלא ולכן היא מוכנה ללכת גם לזרים. קשה לדעת בלי לצפות בה יותר מקרוב. לא הייתי רצה מיד למסקנה שיש בעיה, ממש לא. אם את דואגת, לכי לשיחת התיעצות עם פסיכולוג התפתחותי, שזו התמחותו. לא טיפול- רק התיעצות, ואולי תצפית עליה. זה נראה לי רציני, ויכול לתת לך תשובות מדויקות. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים