איך תינוק נולד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

04/08/2008 | 13:43 | מאת: הריונית

שלום, רציתי לדעת מה מומלץ לספר לילדה בת ארבע וחצי על "איך התינוק יוצא מהבטן". האם צריך להסביר דבר אחר לאחיה בן השנתיים וחצי? אני בסוף ההריון (שבוע 39) ואתמול ביתי שאלה "איך התינוק יוצא אם הבטן סגורה", בגלל שלא ידעתי כ"כ מה כדאי לענות אמרתי משהו על זה שאמא הולכת לבית חולים והרופאים עוזרים לתינוק לצאת. האם נכון להסביר שיש חור שדרכו יוצא התינוק? האם זה לא דבר מפחיד מידי לילדה בגיל הזה? אשמח גם להמלצה על ספר/ספרים העוסקים בנושא. תודה רבה!

05/08/2008 | 05:20 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא יקרה, ראשית- מזל טוב ללידה הקרובה כדאי להסביר לילדה, במיוחד אם היא שואלת. את יכולה לומר לה שהתינוק יוצא מהחור של הפיפי, שיכול ממש ממש להתרחב, כך שהתינוק שהוא מאוד קטן יכול לצאת. עם עזרה של הרופאים, וזה לא כואב לא לך ולא לתינוק...לא מדויק אבל מספיק בשבילה. את יכולה להדגיש שזה ככה רק אצל אמהות, ולא אצל ילדים, שלא תקבל רעיונות לנסות דברים על עצמה. אני לא מכירה במדויק ספרים, אבל בטוחה שאם תחפשי על פי מילות קוד באתרי ספרים, או בחנויות ימליצו לך. שתהיה לך עוד תמיכה לגבי האח, אם הוא לא שואל, לא הייתי מרחיבה על פרטי הלידה. רק לומר שאמא תלך לבית חולים, והרופאים יעזרו להוציא את התינוק, וזהו. אם ישאל, את יכולה להסביר עוד קצת. את לא חייבת להסביר לבת ולבן יחד ואותו דבר, כל אחד בדרכו. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים