ילד בן 5 וילדה בת 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

03/08/2008 | 04:39 | מאת: לימור

שלום בני בן 5.5 לאחרונה התחיל להתעניין בציצי שלי ורוצה לגעת כל הזמן ולהציץ השבוע במשחק עם חבריו הראה להם את הבולבול בקטע של משחק וזה נורא הצחיק אותו בביתי גם מתעניין קצת יותר בנגיעות אני לא יודעת איך להגיב לזה אשמח לקבל עצה ובנוסף בתי עוד חודש בת 3 כבר התחילה עם פחדים בלילה ושיש מפלצת נכנסת ממש להיסטריה רק אם ישנים איתה היא ישנה כל הלילה האם זה טבעי בגיל הזה???

04/08/2008 | 06:14 | מאת: חלי ברק-שטיין

לימור, לגבי בנך. הסקרנות טבעית אבל צריך לשים לה באדיבות גבולות. לומר במילים פשוטות מה מותר ומה אסור, כמו כל דרישת משמעת אחרת את יכולה לקרא בנושא ההתפתחות המינית בפרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע' לגבי בתך, הפחדים מאוד טבעיים, אבל חשוב שתתמכו בה, תדברו איתה, אבל תעזרו לה להרדם לבד. תחפשו איתה מה אפשר לעשות נגד המפלצת, תעזרו לה להרגיש שיש לה שליטה במצב. ספרו לה דברים על המפלצת, מה מפחיד את המפלצת. לכו עם רעיון המפלצת אבל היפכו את המצב, שהיא החזקה על המפלצת. זה עוזר גם בנושא זה אתם יכולים לקרא עוד בספרי 'תקשיבו לי רגע', בפרק על פחדים בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים