תופעה מוזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/07/2008 | 12:19 | מאת: טלי

הבן שלי בן שנה וחצי , התופעה היא כשהוא עייף הוא נוהג להרביץ לעצמו או שהוא נוגח עם הראש במיטה או בחפץ קשה כמו שולחן ולעיתים עם הראש אלי במצח חשוב לציין רק שהוא עייף מה התופעה המוזרה הזו ? אני ממש מודאגת שלא יהפוך להרגל . תודה רבה טלי

29/07/2008 | 16:36 | מאת: חלי ברק-שטיין

טלי, יתכן שכשהוא עייף, הוא מרגיש שהוא 'מאבד את התחושה' והוא דופק את הראש כדי להרגיש, אפילו את הכאב... מבחינה חושית זה ממקד אותו, ועוזר לו להישאר ער, או להרדם אני חושבת שאתם צריכים לעזור לו להפסיק. מבחינה התנהגותית קודם כל, אל תתנו לו להכות את עצמו. או שתשימו כרית בינו לבין המיטה, תחזיקו אותה, שלא ייפגע. תנסו לכוון אותו לפעולה אחרת. כל זאת בטון רגוע ובלי כעס, אבל בצורה נחושה וברורה נסו זאת, בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים