מיניות בגיל 4.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

28/07/2008 | 21:07 | מאת: סבתא מודאגת

שלום, נכדי בן ה- 4.5 סובל מהפרעת קשב וריכוז קלה. מזה כשנה, כשנמצא בקירבתי או בקירבת דודתו, הוא מביע סימני משיכה לכתפיים שלנו: מחפש בכל דרך אפשרית לגעת בכתפיים ובחזה שלנו וכתוצאה מהמגע שלו ומהישתחקות שלו בנו, הוא מקבל זיקפה. ניסינו בדרכי נועם ובתירוצים שונים להוזיזו ולהסביר שהמגע אינו נעים לנו, אך הוא ממשיך במעשיו. עלי לציין כי הוא בן בכור ויש לו אחות קטנה ולהסב את תשומת ליבך כי אינו מקבל חום, אהבה ויחס להם הוא ניזקק מאימו. האם יתכן שכאן טמונה הבעיה או שמא מדובר בבעיה אחרת. ברצוני לדעת כיצד לטפל בבעיה וכיצד עלינו לנהוג. אודה לתשובתך המהירה.

29/07/2008 | 16:25 | מאת: חלי ברק-שטיין

סבתא יקרה, יתכן וההתנהגות שלו קשורה לצורך שלו בגריה חושית, לאו דווקא תשומת לב. זה קורה פעמים רבות עם ילדים עם בעיות קשב שהם זקוקים לגרייה חזקה. בכל מקרה, אתם אמורים לכוון אותו ישירות לא לעשות זאת. לא לרמוז לו בעקיפין, אלא לומר לו ישירות- אל תעשה את זה. להתכוון לזה, להזיז אותו. באדיבות , בלי כעס אבל עם מסר ברור הוא יבין נסו בכיוון הזה. לגבי יחסיו עם אמא שלו, זה משהו שקשה יהיה לכם להשפיע מרחוק, אולי בהדרגה היא תבין ותשנה מעט את יחסה אליו בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים