פציאליס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

28/07/2008 | 00:14 | מאת: אורית

שלום שמי אורית, אם לילדה בת 6.5 עם פציאליס. כיום הילדה עולה לכתה ב' מאובחנת עם בעיית הפציאליס מגיל כחצי שנה. אני מאוד רוצה לשבת ולהסביר לה על קיומה של הבעיה, אבל איני יודעת האם זה הזמן הנכון?איך להסביר לה בדרך הנכונה והמתאימה לגילה? וכל זאת כאמור לא לגרום לילדה פגיעה רגשית או חברתית. מה עליי לעשות??

28/07/2008 | 06:18 | מאת: חלי ברק-שטיין

אורית, אני מאמינה שילדים יודעים ומרגישים דברים, ולכן טוב להסביר להם ישירות. האם היא לא שאלה כלום עד היום? הייתי מתייעצת עם הרופא המטפל מה המידע שחשוב לה לדעת,ובוחרת לומר לה את הדברים שהיא ממילא רואה ומרגישה, כך תדע יותר ברור מה עובר עליה. זה מרגיע שתדע שיש עצב משותק בפנים, לכן אולי קשה לחייך או הפנים נראים כך או אחרת. שתדע שלפעמים אנשים מגיבים כך או אחרת, אבל היא תמיד יפה ומקסימה. לגבי ההמשך- אפשר לומר מסר מעורפל אבל אופטימי בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים