התפרציות זעם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

26/07/2008 | 11:31 | מאת: א.

יש לנו ילדה בת 2.5 כשאומרים לה לא או לא מסכימים איתה על משהו היא מתחילה לבכות ואז זה מחמיר לבכי צעקות ירידה לריצפה וקשה מאוד להרגיע אותה זה יכול לקחת 20 דק' כי היא מסרבת שירימו אותה והיא מתפרעת כמו כן איננו מוותרים לה כאשר זה משהו עקרוני רציתי לדעת כיצד יש להיתנהג להיתעלם? או להכניס אותה לחדר להירגע? כיצד צריך לפעול שאני לא יגרום לה נזק נוסף תודה רבה עזרי לנו אנו אובדי עצות כל אחד אומר משהו אחר

28/07/2008 | 06:15 | מאת: חלי ברק-שטיין

א. לצערנו בתך מדגימה את סערות הזעם של הגיל. חשוב למצוא שילוב בתגובה בין נוקשות יתר לבין ויתור. אתם יכולים לעזור לה להרגע בחדר, או להתעלם. אבל לא לזמן ארוך מידי, חשוב גם להרגיע אותה, ללטף, להחזיק ולעטוף אותה כדי שתרגיש שלא עוזבים אותה. כל שיטה טובה כל עוד אתם לא מגיבים בכעס, זה העיקר את יכולה לקרא עוד בנושא בפרק בנושא משמעת בספרי 'בגובה העיניים' ובפרק בנושא 'ויסות רגשי' בספרי 'תקשיבו לי רגע' תהיו סבלניים וגמישים. דברו אליה, אבל לא יותר מידי, והשארו רגועים כך גם היא תרגע אם זה לא עובד, אפשר ללכת להתיעץ, אבל נסו קודם לבד בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים