התנהגות וותרנית - ילדה בת 4 ו-9 חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/10/2007 | 22:04 | מאת: מיקה

ביתי מאוד עדינה ורגישה, בכל מקום בו יש אינטראקציה בין ילדים, נוצר מצב שהיא נעלבת מילד קטן יותר יכול להגיע לבכי, בד"כ ילדים קטנים יותר לוקחים לה את המשחק והיא מוותרת להם, לא עומדת על שלה מספיק, אני לא מקבלת את זה ש"זה האופי שלה" וכו', או היא תשיג כך דברים בדרך שלה. אני רוצה שיהיה לה יותר עמוד שידרה. מה עושים? מותר לציין כי היא ילדה מאוד מקובלת (הגננת מציינת בפניי שהילדים רבים מי יישב לידה בארוחת הצהריים). איך נותנים ביטחון לילדה כזאת? אנא זקוקה לכלים

11/10/2007 | 00:06 | מאת: חלי ברק-שטיין

מיקה, אני מסכימה איתך שלא לוותר, בטח לא בגיל צעיר כל כך. הילדה סובלת, לא ממצה את כל הפוטנציאל החברתי- אישי שלה. יש מה לעשות. המקור לתופעה כנראה רמת חרדה גבוהה שלה, חוסר בטחון. וזה לא קשור לחינוך ולאהבה שקיבלה, יש לילדים סגנונות אישיים, נקודות מוצא שונות. כהורים אתם אמורים להרבות לתת לה חיזוקים על מקומות שהיא לא מוותרת, ללמד אותה איך לא לוותר (אפילו לתרגל איתה מה לומר)- לא לכעוס או להעביר ביקורת אלא ללמד אותה מה שלא בא לה טבעי. זו הדרך. לעמוד על שלך זו מיומנות שאפשר לרכוש. אם לא חל שיפור תמיד תוכלו לפנות לתקופה של טיפול (פסיכולוגי, באומנות) שיחזק לה את הבטחון העצמי. מנסיוני, זה מאוד עוזר, במיוחד בגיל צעיר. בהצלחה, אשמח להתעדכן. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים