מסגרת חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/07/2008 | 21:00 | מאת: אמא ר

שלום בני בן 13 וחצי ואין לו חברים, התנהגותו ילדותית ולכן נגרם לו הדבר הזה שילדים לא רוצים להיות בחברתו,וזה יצר לו אי אמון בילדים מהכתה וחוסר בטחון היכן אפשר למצוא קבוצות תמיכה לילד? נ.ב אנו גרים בחולון וילדי מטופל כל השנים אצל פסיכולוגים אבל הטיפול הוא אחד על אחד ויש צורך בטיפול חברתי.

26/07/2008 | 00:01 | מאת: connec

הייתי ממליצה לפנות קצת זמן לילד כדי לשחק איתו ובמהלך המשחקים ללמדו להיות יותר חברותי.. נראה לי שאת כאימא תוכלי לתת לו את כל התמיכה שהוא צריך.. הבטחון מגיעה מהבית.. תשימי לב איך שהוא מתנהג בבית ככה הוא מתנהג גם עם חברים, תאומרי לו בצורה עדינה איך מתנהגים ואיך לא כי אף אחד לא אוהב כשמעירים לו... תעודדי אותו להתחבר עם ילדים ולשחק... תרשמי אותו לחוגים ותזמיני חברים הביתה משהו מזה חייב לעודד אותו... יכול להיות גם שלא בגלל ההתנהגות הילדותית שלו לא משחקים איתו יכול להיות שזה משהוא אומר לך כדי שלא תדאגי...

26/07/2008 | 01:14 | מאת: אבי

בן 13 וחצי הוא כבר ילד גדול. נכון, שה חבל ויש דרכים כיפיות יותר לחיות את שנות הילדות ותחילת הבגרות... אבל, ואבל גדול!!!! החיים הם לא תוכנית כבקשתך/י, ויש לעתים את הבלתי צפוי ואני אפרט: קיווינו שמשוש חיינו שהוא הדבר הנפלא ביותא בתבל הכי מתוק ובעיקר שלנו!! כמובן ילדינו היקר, קיווינו שיתפתח להיות איינשטיין בגיל 0, יפה חברותי ואהוב מאד, מוכשר בספורט,דרמה ריקוד אות שחמטאי אדיר. והנה הוא לא!! או רק חלק מהמעלות. אז אם אין לילד שלי חברים שה באמת חבל ואפילו עצוב א ב ל!!! העיקר יש לו אותי ואותנו ואת המפחה האוהבת ובכל מחיר!!! אל תדאגי הוא יגדל ילמד את עצמו יכיר את איכויותיו [ומגבלותיו] יהיה בטוח יותר וכך נגיש גם לאנשים שמחוץ למשפחה. יש כאלה שמתחילים לפרוח מאוחר יותר ואז אנחנו מקטרים שהם בכלל לא בבית! העיקר האהבה!!!!

28/07/2008 | 06:06 | מאת: חלי ברק-שטיין

אם מעבר לתשובות הנוספות, את עדיין רוצה מסגרת טיפולית קבוצתית, דבר שיכול מאוד לעזור, את יכולה לפנות לשרות הפסיכולוגי העירוני, והם הכתובת הכי טובה להמליץ. חשוב לבדוק שהנער מעונין, המוטיבציה שלו מאוד חשובה. יתכן והוא לא מעונין בעוד טיפולים. דעתו חשובה מאוד נסי להעזר בטיפול הקיים כדי לברר 'פנינו לאן', מה ההמשך. לא ליפול לטיפול יתר ולא לשאננות. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים