ילד בן שנה +4 חודשים-ייעוץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

19/09/2007 | 21:26 | מאת: שגית

שלום חלי אני אמא צעירה לילד בן שנה וארבעה חודשים,מגיל שנה שמנו לב כי לילד קליטה מהירה של דברים,מילים וחיקויים שעושה אחרינו.. הוא ילד פעיל ומסוקרן מאוד מסביבתו, אך הבעיה היא שכשאני מקריאה לו סיפור קצר מאוד הוא לא מרוכז ומיד סוגר את הספר או קורע את הדפים. הגננת בגן שלו אמרה לי שבזמן שהיא מספרת סיפור או שמלמדת אותם את חלקי הפנים בשעה שכל הילדים אמורים להיות ישובים בכסאות, בני מסתובב בגן ומתחיל לשחק במקום להקשיב לה. שאלתי היא מה לעשות? האם להושיבו בכוח? שזה לא נראה לי כ"כ יעיל.. אני ממש לא יודעת מהו הצעד הבא? קניתי לו ספרים רביןם ומגוונים אך הוא מאבד מהם עניין במהרה וזה קורה גם בגן. תודה לעזרתך שגית

24/09/2007 | 15:00 | מאת: חלי ברק-שטיין

שגית, סליחה על האחור בתגובה, מחבלי הלידה של הפורום. קראתי בעיון את שאלתך. זה בהחלט יכול להטריד כשהילד מתנהג מעט שונה מילדים אחרים, במיוחד אם הגננת נותנת תוקף לחשד ואומרת גם היא שהוא לא מרוכז. אני משערת שאת דואגת וחוששת שיש כאן בעיה רצינית. לדעתי, דרושות עוד מספר בדיקות לפני שתדעי מה בעצם הבעיה. ילדך צעיר מידי, ואין מספיק נתונים כדי להחליט שיש לו בעיה רצינית, כמו בעיית קשב. יתכן והילד פשוט נבון מאוד, קולט דברים מהר, ואין לו סבלנות לקצב שהדברים מוגשים לו. חשוב למשל לברר בגן אם הוא לא מקשיב ובכל זאת יודע את הדברים שנלמדים או שהוא לא מקשיב ולא יודע. בידקי גם בבית כשאת מקריאה לו דברים אם הוא תנועתי ובכל זאת קולט, או שהוא לא מורכז ולא קולט. זאת אבחנה חשובה- כך נוכל להתחיל לגבש דעה מה השפעת חוסר ההקשבה שלו- האם היא פוגעת בלמידה שלו, או שזה סגנון שלו. יתכן ויש לו איזושהי בעיה הקשורה לראיה או שמיעה, הייתי ממליצה בחום לבדוק. אלו בדיקות לא חודרניות ולא כואבות, ולעיתים הן מקור חוסר הסבלנות של ילדים. הייתי ממליצה לך לבדוק את שני הדברים, ועם התשובות חיזרי אלי. בינתיים הייתי עושה דבר נוסף בבית- תמשיכי להקריא לו סיפורים, לא יותר מידי ולא בלחץ (שיתכן שכבר עובר ממך אליו בגלל ההרגשה הלא טובה שלך כלפי חוסר הריכוז שלו). תני לו להסתובב כשאת מקריאה, יתכן שזה עוזר לו להקשיב. יש ילדים רבים שאוהבים להיות בתנועה ובו בזמן הם מקשיבים. בו בזמן אל תתני לו לקרוע את הספר- הקפידי על כך כדרישת משמעת. זה חשוב שידע מה מותר ומה אסור מבחינה התנהגותית. רצוי להמליץ גם לגננת שתהיה גמישה איתו, שתיתן לו אולי לשחק עם משהו ביד בזמן הריכוז, וכך לא יצטרך לקום. הוא עדיין צעיר כל כך. מותר ללכת לקראתו ולהקל עליו אחכה לשמוע ממך אחרי שתעשי את הברורים. ובינתיים, תהני מילדך הנבון, והורידי את הלחץ - ילדך נשמע מקסים, יתכן שהוא מגיב ללחץ שהוא קולט מהסביבה בבית ובגן וזה מגביר את החוסר ריכוז והכעס שלו. יעזור לו אם המבוגרים סביבו יהיו פחות חרדים ביי בינתיים,חלי

24/09/2007 | 15:58 | מאת: חלי ברק-שטיין

שגית, סליחה על האחור בתגובה, מחבלי הלידה של הפורום. קראתי בעיון את שאלתך. זה בהחלט יכול להטריד כשהילד מתנהג מעט שונה מילדים אחרים, במיוחד אם הגננת נותנת תוקף לחשד ואומרת גם היא שהוא לא מרוכז. אני משערת שאת דואגת וחוששת שיש כאן בעיה רצינית. לדעתי, דרושות עוד מספר בדיקות לפני שתדעי מה בעצם הבעיה. ילדך צעיר מידי, ואין מספיק נתונים כדי להחליט שיש לו בעיה רצינית, כמו בעיית קשב. יתכן והילד פשוט נבון מאוד, קולט דברים מהר, ואין לו סבלנות לקצב שהדברים מוגשים לו. חשוב למשל לברר בגן אם הוא לא מקשיב ובכל זאת יודע את הדברים שנלמדים או שהוא לא מקשיב ולא יודע. בידקי גם בבית כשאת מקריאה לו דברים אם הוא תנועתי ובכל זאת קולט, או שהוא לא מורכז ולא קולט. זאת אבחנה חשובה- כך נוכל להתחיל לגבש דעה מה השפעת חוסר ההקשבה שלו- האם היא פוגעת בלמידה שלו, או שזה סגנון שלו. יתכן ויש לו איזושהי בעיה הקשורה לראיה או שמיעה, הייתי ממליצה בחום לבדוק. אלו בדיקות לא חודרניות ולא כואבות, ולעיתים הן מקור חוסר הסבלנות של ילדים. הייתי ממליצה לך לבדוק את שני הדברים, ועם התשובות חיזרי אלי. בינתיים הייתי עושה דבר נוסף בבית- תמשיכי להקריא לו סיפורים, לא יותר מידי ולא בלחץ (שיתכן שכבר עובר ממך אליו בגלל ההרגשה הלא טובה שלך כלפי חוסר הריכוז שלו). תני לו להסתובב כשאת מקריאה, יתכן שזה עוזר לו להקשיב. יש ילדים רבים שאוהבים להיות בתנועה ובו בזמן הם מקשיבים. בו בזמן אל תתני לו לקרוע את הספר- הקפידי על כך כדרישת משמעת. זה חשוב שידע מה מותר ומה אסור מבחינה התנהגותית. רצוי להמליץ גם לגננת שתהיה גמישה איתו, שתיתן לו אולי לשחק עם משהו ביד בזמן הריכוז, וכך לא יצטרך לקום. הוא עדיין צעיר כל כך. מותר ללכת לקראתו ולהקל עליו אחכה לשמוע ממך אחרי שתעשי את הברורים. ובינתיים, תהני מילדך הנבון, והורידי את הלחץ - ילדך נשמע מקסים, יתכן שהוא מגיב ללחץ שהוא קולט מהסביבה בבית ובגן וזה מגביר את החוסר ריכוז והכעס שלו. יעזור לו אם המבוגרים סביבו יהיו פחות חרדים ביי בינתיים,חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים